Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrhajek.blog.idnes.cz

22. 10. 2010 10:12
ja se nechci zabyvat islamem,

na nej mam vlastni nazor. Nevadi mi, at si dela kazdy co chce, ale vadi mi jeho prosazovani v krestanske Evrope. POkud by sami muslimove dokazali ostatnim poskutnout stejnou toleranci a prava, jako sami pozaduji, asi by nikdy nevzniklo neco jako "problem islamu". Ale o tom necci psat.

Zarazila me ve vasem clanku jedna vec: " Tím pádem očista není platná a bez platné očisty není platná ani modlitba. " To znamena, ze kdyz se clovek modli uprimne, ze srdce, s cistymi myslenkami a umysly... je mu to stejne na nic, kdyz zanedba nejakou formalni zalezitost? Nechci stourat, jen mi to prijde v docela primem protikladu s krestanstvim. Ja sam nejsem krestan, ale v teto otazce mi i z pohledu pocitu a logiky (da-li se na nabozenstvi aplikovat) prijde spravne, ze hlavni by melo byt dusevni rozpolozeni a "cit" na modlitbu a ne forma okolo (trvani na ociste, kostele, krtu a cokoliv jineho).

0 0
možnosti

LucieKamesova

26. 10. 2010 0:16
Re: ja se nechci zabyvat islamem,

Zde narážíme na prolematiku názvosloví. Protože to, co je u nás chápáno jako modlitba (respektive v křesťanství) je v islámu chápáno jako prosba - arab. dua, kdy se člověk obrací k Bohu se svými přáními, poděkování, starostmi..... A modlitba v islámu je bližší spíše křesťanské bohoslužbě- má přesně stanovený průběh, pravidla a požadavky. Snad je to trochu jasnější.

0 0
možnosti

Naza

21. 10. 2010 19:32
rada

Dobrý den,

nikde jsem zde nenašla kontakt na Vás. Potřebuji poradit, teprve se s islámem seznamuji, tak jestli by jste mi neporadila někoho kdo by mi více pomohl se s ním seznámit, jak s výkladem víry, pilířů, pravidel, včetně oblékání/zahalování .

Díky moc

Naza

lost.empathy@yahoo.com

0 0
možnosti

stargate

11. 9. 2010 23:33
i

Mě se na islámu líbí už ten základ tohle musíš to je povinost nebojíte se trochu že když uděláte chybu tak vás ukamenujou nebo ubičujou nebo pověsej na jeřábu ale tady v čechách vyznávat islám je docela brnkačka ne.

0 0
možnosti

LucieKamesova

13. 10. 2010 20:17
Re: i

Nebojím, právě proto, že základ je tak jasný... brnkačka... jak se to vezme. myslím, že to nakonec vyjde nastejno, ovšem také záleží na tom, s kterou muslimskou zemí chcete srovnávat.

0 0
možnosti

Kudllanka

21. 8. 2010 21:09
Nechci přijít o dukátky

A tak vám nenapíšu, co si o takových jako jste vy, české muslimky myslím.Rv;-O

0 0
možnosti

Lobo se (z)vrací

21. 8. 2010 10:17
Diartová

Co jste jí provedli, že zrušila diskuze? 8-o

0 0
možnosti

Pulchritudinous Wendolene

22. 8. 2010 16:14
Re: Diartová

nezrusila, vzdyt tam porad perli;-)

0 0
možnosti

proctonejde

20. 8. 2010 18:38
Krasna nebo vybledla...

ohledne toho make-upu jste sama napsala tuto vetu: "Upřímně řečeno, raději ženy bez něj, než opěvované Arabky s maskami místo obličeje" 

1. zena muze vypadat prirozene i s make-upem (v dnesni dobe je tolik ruznych triku jak docilit pomoci kosmetiky, krasne ale prirozene liceni....

2. vybledna, unavena plet s cernyma kruhama pod ocima je podle vas krasna???

3. aby plet byla svezi, mela zarivou barvu, zena nemusi pouzit zadny tuhy make-up, v dnesni moderni dobe jednak existuji lehke tonovaci emulze a jednak

 ke krasne pleti zena muze dospet pomoci vhodne stravy....

0 0
možnosti

proctonejde

20. 8. 2010 18:44
Re: Krasna nebo vybledla...

4. kosmetika byla objevena jednak za ucelem krasy, ale take za ucelem zakryti ruznych nedostatku.....

5. To ze Arabky pouzivaji silnejsi a vyraznejsi liceni je odraz toho, ze je to jedina moznost jak na sebe upozornit a najit si manzela.... coz se vam zrejme nelibi ;-( a take je to jedina moznost jak rict okoli, ze jsem jina nez ostatni. Prirozenosti cloveka je, ze ma touhu se lisit..... vy sama svou imagi davate svetu jasne najevo, ze jste zbozna a sporadana muslimka.....

0 0
možnosti

Camino

18. 8. 2010 2:05
Devcata, muzete mi uprimne rici,

jak reagovali tata a mama? Musel to pro ne byt hrozny sok, videt sve dite skocit z 21. stoleti do stredoveku? Rv

0 0
možnosti

lekaj

17. 8. 2010 10:34
proboha devce

Precti si prosim neco o islamu, mohammedovi apod. A hlavne si dej dokupy proc byl Hitler nejvetsi pritel Arabu a islamu a proc W. Churchill o islamu napsal toco napsal.

Islam je neskutecne zpatecnicky kult, ktery vede k upadku celych zemi a kultur jak dokazal v minulosti i v soucasnosti. To co byla kvetouci Arabska kultura a veda vzalo rychle za sve po adopci islamu atd. Otevri oci.

0 0
možnosti

katkota

17. 8. 2010 10:49
Re: proboha devce

Hm, a co teda nabizite vy jako protivahu, nebo dokonce jako neco lepsiho nez je islam? Kdyz je to zpatecniky kult, tak ktere nabozenstvi neni? Mate vy osobne lepsi nabozenstvi, lepsiho boha, co je to, co vas pohani v zivote vpred, co vam dava jistoty? Co vas drzi kdyz je vam nejhur?

Zatim tady lide jenom kritizovali primitivni islam, ale ze by sami prezentovali lepsi cestu ...

0 0
možnosti

smějící se bestie

17. 8. 2010 6:33
***

To je přesné. Nějak podobně jsme se hádali s ostatními dětmi na pískovišti jak se správně dělá bábovka. Já jsem zastával učení, že se do formičky musí bouchat lopatičkou a říkat mantru: Otloukej se bábovičko, jestli se mi nepovedeš tak tě rozbiju!

Naproti tomu některé děti tvrdily, že mantra je jiná a ti největší odpadlíci dokonce ani do formičky netloukly. ;-€Rv Což si zaslouží jim ty jejich bábovky nemilosrdné rozkopat !

0 0
možnosti

Zawgat_Mohammed

16. 8. 2010 13:32
Pekny clanek

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2937x
Žena na mateřské dovolené, zajímající se o dění na Blízkém Východě.