Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Palestinci a jiní hajz*ove

Už několik dní hledám čas i vhodná slova k tomu, abych se vyjádřila k současnému dění. Vlastně jsem původně nevěděla jak a kde začít. U dnes již více než 700 mrtvých, u zkreslování informací v médiích, u úžasných blogů pánů Daníčka a Olšera nebo u diskutujících o kterých pochybuji, zda jsou vůbec lidmi. Nakonec mi vlastně pomohl článek jednoho „myslitele“ jménem Aleš Orálek, který napsal úžasný článek Co jsou vlastně Palestinci zač…

Už v úvodu tento „politický génius“ ukázal, že vlastně o Palestincích neví vůbec nic. Již dlouhou dobu mám „v šuplíku“ několik článků o tom, jak vlastně Palestinci žijí, protože na rozdíl od zmíněného pána jsem nejen na Západním břehu byla, ale s Palestinci jsem žila a ne jen to, žila jsem jako Palestinka protože to že jí nejsem by oni zmiňovaní přátelé zjistili jen podle pasu.

Ve finále jsme se ovšem vůbec nic nedozvěděli jen obecná klišé typu „jsou schopni, ba co víc, s radostí ochotni, masově vraždit“ no, to bych spíš řekla o Izraelcích, ale neříkám to. Proč? Protože upřímně věřím, že většina Izraelců nepociťuje velkou radost nad vraždami. Má víra v toto vyplývá z jakési důvěry v lidi a jejich soudnost obecně. I já jsem byla v Jeruzalémě a setkala se s celou řadou Izraelců a viděla jak žijí a jak se chovají. Ale byla jsem skutečně v přímém kontaktu z běžnými lidmi natolik, abych byla schopna je posoudit? Nemyslím. A přestože jsem často měla z Izraelců tento dojem: „Jsou to hajzlové, kteří se baví ponižováním jiných lidí a mají z toho radost, kteří se neštítí vraždit malé děti, kteří vynikají v umění krádeže…“ Je to správný dojem? Pochybuji.

Často se poslední dobou setkávám s klišé typu „Palestinci jsou líní, hloupí, chtějí sociální dávky od Izraele“.  Víc hloupostí pohromadě jsem neslyšela již dlouho. Začneme tedy s leností. Znám hodně Palestinců. Zřejmě víc, než všichni zmínění blogeři včetně všech těch zasvěcených diskutérů dohromady. A všichni pracují. A ti co náhodou nemají práci se usilovně snaží nějakou získat. Celá řada Palestinců pracovala či pracuje v Izraeli nutno říct za nejnižší možnou mzdu. A přesto velmi svědomitě a kvalifikovaně. A na rozdíl od místních „dříčů“ pracují i 12 nebo 14 hodin denně. Snaží se podnikat vzdělávají se, studují na vysokých školách. Palestinci jsou lékaři, inženýři. Maturita kterou skládají Palestinci a další studenti v arabském světě je mnohem složitější a obtížnější nežli ta naše v podstatě rutinní věc o které mluvíme jako o maturitě. Zároveň jsou stejně staří studenti rozhodně lepší v matematice nebo jazycích. Na střední škole se běžně učí matematika našich škol vysokých. Takže to bychom měli k těm nevzdělancům co neumějí do pěti počítat a pak tu máme ještě ty sociální dávky… No chtěla bych vidět jednoho Palestince který by dostával sociální dávky od Izraele nebo od Samosprávy. Cha cha.  

Nechci tvrdit, že Palestinci jsou úžasní a dokonalí. Nejsou. Jsou to lidé. Jsou mezi nimi lidé dobří i špatní, pracovití i lenoši či zloději. Faktem ovšem zůstává, že když si někde zapomenete peněženku tak ji s velkou pravděpodobností na daném místě najdete i druhý či třetí den – mluvím ze zkušenosti.

A na konec se ještě musím vyjádřit k „finálnímu řešení palestinské otázky“ (nezní vám to povědomě?) některých lidí jako jsou výše zmínění blogeři či někteří diskutující za všechny budu asi jmenovat především jistého anonyma vystupujícího jako kion. Ti by nejraději vyhladili všechny Palestince. Dobří Hitlerovi studenti že.

Musím říct že mi rozum stojí nad dnešním světem, kdy 700 mrtvých z toho minimálně  200 malých dětí nechává lidi klidnými. Co hůř. Souhlasí s tímto vražděním a ospravedlňují jej. Chce se mi zvracet. Kdyby to říkal nějaký Izraelec pak to pochopím – jsou ve válce. Stejně tak chápu postoj některých Palestinců, kteří to samé přejí Izraelcům – jsou ve válce. Ale co ti ukecaní hlupáci tady? Ti kteří viděli Palestince maximálně v americkém filmu, ti, kterým žádný Palestinec nikdy nic neudělal. Jak můžou říci – patří jim to (vraždění, útlak …).

Děkuji všem těm, kteří se chovají jako lidé. Všem kterým se podobné postoje hnusí ať už jsou jinak na straně Izraele nebo Palestinců nebo ani jedněch. Díky vám ještě věřím, že lidskost není mýtus.

 

PS. Všem se omlouvám za ostrá slova, ale pro autentičnost článku jsou nutná. 

 A závěrem ještě odkaz na článek pana Aleše Orálka který mně nakonec přiměl tuto reakci na chování lidí v poslední době napsat. 

Autor: Lucie Kamešová | čtvrtek 8.1.2009 16:56 | karma článku: 19,78 | přečteno: 2189x
  • Další články autora

Lucie Kamešová

Ramadán, paní Diartová a blog neblog

Před pár dny začal muslimům postní měsíc Ramadán. I zde na blogu se objevilo několik článků a já je všechny přečetla. Když jsem četla ten od paní Diartové „Proč Ramadán?“ zarazila jsem se. To jak Ramadán popisuje, tedy celý článek mi úplně nesedl. Ono obyčejně mě její blogy nesednou, nu což, každý jsme jiný a každý máme jiné názory a životní postoje.

15.8.2010 v 10:48 | Karma: 22,94 | Přečteno: 4277x | Diskuse| Ostatní

Lucie Kamešová

Antislamista ubodal v soudní síni těhotnou ženu

Že jste o tom nesylšeli? Divíte se že naše média neinformovala? V drážďanské soudní síni 1. června byla ubodána těhotná žena. Její manžel byl pobodán útočníkem a postřelen policistou, když svou ženu bránil. Jak je možné že jste o tom neslyšeli? Koho by totiž zajímalo, že byla ubodána muslimka nemuslimem.

27.7.2009 v 12:30 | Karma: 16,27 | Přečteno: 3246x | Diskuse| Společnost

Lucie Kamešová

Jak se žije v Palestině - Svatba

Druhý článek série je trochu delší a budeme si v něm povídat o svatbě. Snad každá průměrná evropská nevěsta by si přála prožít takovou svatbu, jakou obvykle zažívají palestinské ženy. Ale jen málokterá žena, muž či rodina by byla ochotna za ni zaplatit tolik peněz.

23.7.2009 v 12:49 | Karma: 19,00 | Přečteno: 2669x | Diskuse| Cestování

Lucie Kamešová

Jak se žije v Palestině - Týden

První ze série článků, které se zabývají životem v Palestině, respektive v její části které říkáme Západní břeh. Začínáme z lehka spíše teoretickou záležitostí - organizací týdne.

21.7.2009 v 19:30 | Karma: 11,23 | Přečteno: 1537x | Diskuse| Cestování

Lucie Kamešová

Jak se žije v Palestině - Úvod

O Palestině se hodně mluví, ale jen málo kdo skutečně nějakého palestince potkal. Jelikož jsem měla možnost nejen se s palestinci setkat ale s nimi žít - a nejen s nimi ale jako oni – rozhodla jsem se napsat sérii článků ve kterých zájemcům přiblížím jejich život a způsoby.

21.7.2009 v 18:00 | Karma: 13,45 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:18

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2937x
Žena na mateřské dovolené, zajímající se o dění na Blízkém Východě.